Beauty en Waxsalon

Welkom in mijn Beauty- en Waxsalon.

Afbeeldingsresultaat voor whatsapp  Heb je een vraag of wil je graag een afspraak maken? Via WhatsApp snel en gemakkelijk. App naar 06 360 923 40

 

 

 

Gespecialiseerd in Waxing

In de salon wordt gewerkt met de nieuwste waxproducten van hoogwaardige kwaliteit, afgestemd op elk soort haar- en huidtype. 

Laagdrempelige Salon met specialisme in Brazilian en Boyzilian wax ontharings-methode. De voordelen: 

 • Altijd door dezelfde persoon behandeld
 • Snel op je gemak
 • Kwalitatief hoogwaardige waxproducten
 • Alle soorten harsbehandelingen 

Vanuit alle windstreken weet men inmiddels de waxsalon goed te vinden. Laat je niet door de evt. afstand weerhouden, maar kies voor persoonlijkheid, passie, precisie en gedrevenheid. Binnen 5 minuten voel jij je op je gemak. Niets is raar. Iedereen is welkom!

Voorkom vakantiestress met waxen
 • Register

Scheren of waxen? Wat doe jij om bikini ready te zijn?

Meer dan 75% van de mensen houdt het down under netjes verzorgd door de schaamstreek met regelmaat te ontharen. Uit onderzoek is gebleken dat het merendeel kiest voor het (bijna) dagelijks scheren. Alhoewel het waxen aan populariteit wint, is het scheren nog steeds een van de meest favorieten methoden om het lichaam te ontdoen van (over)beharing.

 

Waarom waxen jou meer vakantierust geeft

Voor we eenmaal de spullen hebben ingepakt en klaar zijn om op vakantie te gaan, is er heel wat stress aan vooraf gegaan. Paspoort nog geldig? Past die bikini nog wel? Voldoende boeken mee? Teveel om op te noemen. En het zal jou zeker niet vreemd in de oren klinken, maar het feit hoe het er voor staat met onze lichaamsbeharing is een absolute topper als het gaat om vakantiestress. Want voor velen is de laatste dag of zelfs avond hét moment om nog even die akelige haren onder de oksels, benen, etc weg te scheren. Juist daarom is het in deze periode extra druk in de waxsalon. Want steeds meer mensen zien het gemak en de voordelen van ontharen door middel van waxing. Met een complete body wax ben je in ieder geval verzekerd van een haarloos, glad, smooth en sexy body. Het scheermes kun je gerust thuislaten, want in de vakantie hoef jij je verder geen zorgen te maken. 

 

Uitproberen

Hoe we ons schaamhaar wel of niet stylen moet niet afhankelijk zijn wat de mode is, maar waar jij je prettig bij voelt. Dat steeds meer mensen zich laten harsen heeft een reden. Waxen zorgt namelijk voor een uiterst glad resultaat en de haren blijven voor een langere periode weg. En dat voordeel, is zeker in de vakantieperiode, doorslaggevend om het scheermes voor een keertje in de kast te laten liggen en het ontharen door middel van waxen uit te proberen.

Dat is ook niet gek, want wie wil er nou niet, juist in de vakantie, zich niet druk te hoeven maken over zijn of haar situatie ‘down under’.  Geen stress van dagelijks scheren en alle pijnlijke gevolgen die het scheren van schaamhaar met zich mee kan brengen. Zorgeloos in bikini naar het strand met een fris en haarloze bikini-zone. Geen dagelijkse last van jeuk, rode bultjes en niet te vergeten de harde stoppels.

 

Wil jij je lichaam haarvrij hebben voor de vakantie? Maak dan een afspraak voor een total body wax of een specialistische Brazilian wax behandeling.

 

Voorgoed afscheid van het scheermes

Ervaring leert dat men na het waxen zo enthousiast is dat het scheren voorgoed verleden tijd is. Scheren zorgt vaak voor wondjes en de kans dat het misgaat is niet heel erg klein. Uit een klein onderzoek kwam naar voren dat maar liefst 25% van de onderzochte groep van rond de 5000 deelnemers zich wel eens heeft verwond bij het scheren van de schaamstreek. Door de toenemende populariteit van het waxen van de schaamstreek wordt de drempel ook steeds lager om naar een waxsalon te gaan.

 

De voordelen van waxen nog maar eens op een rijtje

 • De kans op ingroeiende haren en infecties zijn aanzienlijk kleiner.
 • Langer glad en haarloos. De haren blijven tussen de 2 en 4 weken weg.
 • Minder kans op verwondingen dan bij scheren
 • Niet meer dagelijks hoeven scheren
 • Haartjes komen zachter terug
 • Na verloop van tijd minder haargroei
 • Geen last van stoopels
 • Minder last van ingegroeide haren
 • Minder last van jeuk

 

Zelf waxen

Er zijn inmiddels veel waxproducten op de markt om het harsen van benen, oksels, etc zelf te doen. (Lees hier https://www.wax-salon.nl/index.php/alles-over-waxing/5-stappen-om-hars-te-vergelijkenwaar je op kunt letten bij het aanschaffen van harsproducten.) Een veelvoorkomend issue is dat het vaak lastiger blijkt dan je op voorhand zou denken. Niet alle plekken zijn goed te bereiken en zeker bij het waxen van de intieme zones  lopen de meesten vast.

 

Waarom je beter niet zelf je schaamstreek kunt scheren

Scheren van schaamstreek levert meer wondjes en infecties op dan bij het waxen van de intieme zones. Uit een onlangs gepubliceerd onderzoek is gebleken dat onder de verschillende methoden van ontharen, het scheren van de schaamstreek veruit de meeste verwondingen voor komen.  Lees ook Veel mensen verwonden zich bij het ontharen van de schaamstreek

 

 

Laat het ontharen van je schaamstreek over aan een specialist

De schaamstreek is een kwetsbare zone en vraagt om extra aandacht tijdens het ontharen.  Het begint al met een goede voorbereiding.  Bij een Brazilian wax is de techniek erg belangrijk. Zo zijn de temperatuur, de wijze hoe de wax wordt aangebracht en verwijderd belangrijke facetten voor een succesvol resultaat en mede bepalend hoe pijnlijk de behandeling is. Want ook daar verschillen de meningen nog wel eens over. Er zijn genoeg horror verhalen te vinden. Maar het hangt of staat met degene die de behandeling uitvoert. Natuurlijk ligt de pijngrens bij de een hoger dan bij de ander. Maar in mijn waxsalon heb ik nog niemand gehad die de behandeling te pijnlijk vond. Het percentage wat terugkomt voor een waxbehandeling ligt boven de 95%.

 

5 tips voor een geslaagde Brazilian wax

Om jou de meest aangename Hollywoord behandeling te bezorgen geven wij jou een aantal tips.

 

Tip 1. Zoek een ervaren wax-salon met specialisatie in de Braziliaanse wax!

Bij het laten waxen van je schaamstreek wil jij je vrij en op je gemak voelen. Zoek naar een wax- of schoonheidssalon die gespecialiseerd is in deze methode van ontharen. Laat je vooraf goed informeren door de website te bezoeken. Wordt op de website weinig vermeld over het onderwerp waxen dan is de kans groot dat deze behandeling meer ‘erbij’ wordt aangeboden.  Dan kun je je afvragen of dat wel een goede keus is. Het lijkt op het eerste oog niet zo moeilijk, maar meerdere facetten zijn bij de Brazilian wax van belang. Een ervaren waxsalon werkt met professionele waxproducten. Heeft de harsverwarmer op de juiste temperatuur ingesteld en weet hoe de wax aangebracht en verwijderd moet worden. Een ervaren hars- of schoonheidsspecialiste beheerst deze technieken.

 

Neem niet genoegen met de eerste beste schoonheidssalon die ook wel harsbehandelingen aanbiedt. Het gaat erom dat jij je prettig en op je gemak voelt. De treatment voelt voor sommigen erg intiem. Een goede waxspecialist neemt de tijd en zal jou op je gemak stellen. Dat maakt uiteindelijk de behandeling een stuk aangenamer. Heb het er dus voor over om er eventueel een stuk voor te moeten rijden.

 

Tip 2. Zorg dat je schaamhaar niet te kort is

Om de beste resultaten te realiseren doe je er verstandig aan om je haar een aantal weken voor de waxbeurt niet te scheren. Vraag aan jouw schoonheidsspecialist wat de beste lengte is voor een optimaal effect. In de meeste gevallen heeft het de voorkeur om de haartjes tot ongeveer 1 cm te laten groeien. Een bijkomend voordeel is dat de behandeling ook minder pijnlijk zal aanvoelen.

 

Tip 3. Scrub je huid gedurende twee weken voor de Brazilian wax behandeling

Scrubben zorgt ervoor dat je haartjes meer aan het huidoppervlak komen te liggen. Daarnaast zorgt het extrafolieren voor een dunnere huidlaag, waardoor de haartjes zich makkelijker laten verwijderen. Hierdoor zal jouw pijnbeleving ook een stuk minder zijn. Je huid met regelmaat scrubben is een absolute aanrader. Scrubben zorgt er namelijk voor dat je minder kans hebt op ingegroeide haren. Zeker als je gewend bent altijd te scheren is het extrafoliëren een dagelijkse bezigheid wat je beter niet kunt vergeten.

 

Tip 4. Kies voor een Hot wax

Een Brazilian wax mag eigenlijk uitsluitend met een striploze Hot wax worden uitgevoerd. Let daar goed op. Een het harde wax wordt meestal gebruikt voor de gevoelige en intieme zones. Bij de hotwax wordt de hars op temperatuur gebracht en warm en enigszins vloeibaar aangebracht. De wax kapselt zich om de haartjes heen zodat het zich goed kan hechten. Vervolgens wordt de uitgeharde wax met een vloeiende en snelle beweging van het lichaam af getrokken. Deze handeling vergt enige handigheid. Wanneer hier een verkeerde techniek wordt toegepast breken de haartjes, waardoor het de kans op ingegroeide haren en eventuele ontstekingen aanzienlijk vergroot.  

 

Tip 5. Neem een of twee pijnstillers voor de hars behandeling

Voor iedereen is de pijnbeleving anders. Heb jij een lage pijngrens, overweeg dan om voor de behandeling 1 of 2 pijnstillers in te nemen. Over het algemeen is de ervaring dat de pijn uiteindelijk reuze meevalt. Je moet het ervaren om erachter te komen hoe het voor jou is. Uiteindelijk blijkt het meer een kwestie van gewenning te zijn. We zeggen niet voor niets; wie mooi wil zijn moet pijn lijden…

Wat je beter niet (direct) na een wax behandeling kunt doen

 

1. Vermijd de eerste 24 uur na jouw behandeling het zwembad en sauna

Je huid is nog erg gevoelig en vatbaar voor eventuele infecties. Blijf daarom de eerste 24 uur vooral uit de buurt van een zwembad of sauna.

 

2. Blijf de eerste 2 a 3 dagen uit de zon

Doordat je huid nog erg gevoelig is en in feite ontdaan van een beschermlaagje is het extra gevoelig voor verbranding. Door een net gewaxte huid bloot te stellen aan de zon riskeer je pigmentvlekken. Deze kunnen permanent van aard zijn en dat is natuurlijk het laatste wat je wil.

 

3. Vermijd de eerste 48 uur de zonnebank

Hier geldt eigenlijk hetzelfde. Voorkom pigmentvlekjes door preventief de zon te mijden. Je huid is na een waxafspraak echt te gevoelig voor blootstelling aan UV straling van een zonnebank.  

 

4. Stel de eerste 24 uur het scrubben van je geharste lichaamsdelen uit

Scrubben is goed. Het maakt je huid ultiem glad. Ook helpt het ingegroeide haren te voorkomen en worden oude en dode huidcellen verwijderd. Daarnaast wordt door scrubben het aanmaken van nieuwe huidcellen gestimuleerd. Geef je huid na het waxen voldoende de tijd om te herstellen. Je voelt zelf waarschijnlijk wel aan wanneer je lichaam er klaar voor is. Zo niet, wacht dan gewoon de eerste 24 tot 48 uur.

 

5. Stop met scheren

Ben je eenmaal over op harsen? Laat dan alsjeblieft het scheermes in de kast liggen. Probeer consequent te blijven. Scheren is een absolute vijand van waxen. Tussentijds scheren werkt de volgende waxbeurt alleen maar weer tegen. De haartjes worden er harder van en komen alleen maar sneller terug. Je bent terug bij af. Lees hier de voordelen van waxen ten opzichte van het scheren.

Openingstijden Waxsalon

Waxsalon gespecialiseerd in Brazilian en Boyzilian wax

 

Afbeeldingsresultaat voor whatsapp  06 360 923 40
Gebruik whatsapp voor vragen of het maken van een afspraak, of stuur een mail naar:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Beauty en wax salon is geopend op de volgende dagen:

Maandag t/m zaterdag
Behandeling op afspraak
Telnr: 06 360 923 40


Neem contact op

 

In de Salon kan zowel contant als met pin worden betaald.


 


 

Kwalitatief goede en betaalbare wax vind je op waxing-shop.nl
De hars van deze fabrikant is zeer elastisch en kapselt zich perfect om de haartjes heen, zonder zich erg aan de huid te hechten.