Beauty en Waxsalon

Welkom in mijn Beauty- en Waxsalon.

Afbeeldingsresultaat voor whatsapp  Heb je een vraag of wil je graag een afspraak maken? Via WhatsApp snel en gemakkelijk. App naar 06 360 923 40

 

 

 

Gespecialiseerd in Waxing

In de salon wordt gewerkt met de nieuwste waxproducten van hoogwaardige kwaliteit, afgestemd op elk soort haar- en huidtype. 

Laagdrempelige Salon met specialisme in Brazilian en Boyzilian wax ontharings-methode. De voordelen: 

  • Altijd door dezelfde persoon behandeld
  • Snel op je gemak
  • Kwalitatief hoogwaardige waxproducten
  • Alle soorten harsbehandelingen 

Vanuit alle windstreken weet men inmiddels de waxsalon goed te vinden. Laat je niet door de evt. afstand weerhouden, maar kies voor persoonlijkheid, passie, precisie en gedrevenheid. Binnen 5 minuten voel jij je op je gemak. Niets is raar. Iedereen is welkom!

Schaamhaar scheren
  • RegisterSchaamhaar scheren, waarom eigenlijk?

In de afgelopen jaren is er een duidelijk groeiende trend zichtbaar als het gaat om het verwijderen van schaamhaar. Een geschoren (lees gladde) huid is eenvoudiger te onderhouden. Maar er zijn natuurlijk veel meer redenen waarom zowel mannen als vrouwen kiezen voor het scheren van intieme lichaamsbeharing. Zo is een geschoren schaamstreek bijvoorbeeld veel fijner bij het wassen en ervaart men dat het masseren van deze streek ook veel prettiger aanvoelt dan wanneer het gebied bedekt is met schaamhaar.

Het scheren van deze streek vraagt echter wel om voorzichtigheid. Het is een gevoelige zone en ook met een scheermes kun je jezelf verwonden. Het is een kwestie van proberen en lees verder hoe wij jou daar bij helpen door stap voor stap uit te leggen wat je wel, maar ook wat je vooral niet moet doen.

Stap 1. Knippen indien het haar te lang is
Is het haar beneden de gordel nog te lang dan is het beter om de haartjes met een goed en scherp schaartje kort te knippen. Er zijn ook speciale scheerapparaten waarmee je de haren kort kunt trimmen. Probeer de haren zo kort mogelijk weg te knippen of trimmen. De beste lengte om daarna te kunnen scheren is vanaf 0,5 cm of korter.

Stap 2. Hygiene bij het scheren van schaamhaar
Zorg voordat je begint met scheren, dat je schoon bent. Een lekkere douche of bad vooraf zorgt ervoor dat de haartjes ook minder hard en stug zijn. Ga je voor een optimaal resultaat dan is het aan te raden om tijdens het douchen de zone die je wilt scheren licht te scrubben met een zachte scrub. Het zorgt er namelijk voor dat de haartjes even goed " los" komen en dode huidcellen van je huid verwijderd. Maar doe het vooral heel rustig en voorzichtig. De huid moet niet te gevoelig worden voor het scheren. Ook exfolieren is een  manier om de dode huidcellen te verwijderen. Het is een lichtere methode dan scrubben. Heb je een gevoelige huid vraag dan eerst een schoonheidsspecialiste bij jou in de buurt om een goed advies. 

Stap 3. Insmeren van de schaamstreek met scheerschuim
Ook het opsmeren van scheerschuim vraagt om zorgvuldigheid. Zoals in veel cosmetica producten zit er ook in scheerschuim ingrediënten die kunnen gaan prikken. Zeker bij de genitale gebieden is het aan te raden daar op te letten. Er zijn voor de schaamstreek speciale scheerproducten ontwikkeld. In elke drogisterij wel verkrijgbaar.

Stap 4. Het gereedschap om je genitale zones op een veilige manier te scheren
Goed gereedschap is het halve werk. Zorg dus voor een scherp scheermes. Het is een gevoelig gebied en om irritatie en ingroeiende haren te voorkomen doe je er goed aan om hier niet het goedkoopste wegwerp scheermesje voor te gebruiken. Een kwalitatief goed scheermes levert daarbij het gladste effect op. Maak na het scheren het mesje goed schoon. Zo kun je het de volgende keer weer gebruiken.

Stap 5. Het scheren van je genitaliën 
Wat de meeste mannen en vrouwen niet zouden verwachten is dat het scheren met de haarrichting mee ingegroeide haren, ontstekingen en irritaties helpt voorkomen. Het is een kwestie van ervaren, maar heb je een gevoelige huid of snel last van ingegroeide haren dan is het een tip als je van plan bent om je intieme zones te scheren. Voorkomen is immers beter dan genezen. Ga je voor het meest optimale opbrengst dan scheer je het haar vervolgens ook nog tegen de haarrichting in. 

Stap 6. Tip en verzorging na het scheren 
Misschien wel het meest belangrijke aspect van het thuis barbieren is de nazorg. Want krijg je eenmaal last van irritaties, ingegroeide haren of ontstekingen dan is de lol van het thuiswerk er snel vanaf. Maar wat kun je het beste doen na het scheren? Spoel in ieder geval het scheerschuim goed van de huid af. Dan is het tijd om de huid gedurende 48 uur met rust te laten en eventueel te verzorgen met een verzachtende creme. Talkpoeder of babyolie is ook vaak prima. Heb je de intieme huid voldoende rust gegeven dan kun je na een aantal dagen beginnen scrubben. Dit zorgt er namelijk voor dat de haartjes minder de kans hebben in te groeien. Het verwijderd de dode huidcellen en het zorgt ervoor dat de huid op een natuurlijke wijze exfolieert. Veel mannen en vrouwen die zich in de wassalon laten harsen gebruiken een speciale serum ter voorkoming van ingroeiende haartjes. Ok na het scheren is dat een prima middel om te gebruiken.  

TIP:
Hoe makkelijk het scheren ook lijkt, het blijft een riskant en intensief klusje. De stoppels komen met een dag of twee dagen alweer terug en gaat het jeuken. Wil je een voor meer dan 3 a 4 weken een glad, aantrekkelijk en fris gevoel, overweeg dan eens om het haar te waxen. Een Brazilian wax wordt in de waxing salon al uitgevoerd voor 35,- en een Boyzilian wax voor 45,- . Minder last van haren die in gaan groeien, minder ontstekingen, veiliger, veel langer glad, zijdezacht resultaat en het is helemaal hot!

 

<< Terug

Kwalitatief goede en betaalbare wax vind je op waxing-shop.nl
De hars van deze fabrikant is zeer elastisch en kapselt zich perfect om de haartjes heen, zonder zich erg aan de huid te hechten.

Kijk op www. waxing-shop.nl